• ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΡΘΡΑ

  Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

  Προεδρος ΠΕΑΛΣ: Σημαντικά γεγονότα που αφορούν τα λιμενικά δρώμενα στην Κρήτη

  ΠΗΓΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ FACEBOOK  :

  Προεδρος ΠΕΑΛΣ: Σημαντικά γεγονότα που αφορούν τα λιμενικά δρώμενα στην Κρήτη 

  1- Μεγαλη η ικανοποίηση των στελεχων ΛΣ που υπηρετούν στα Χανιά αλλά και στην υπόλοιπη  ΚΡΗΤΗ εχει προκαλέσει τον τελευταίο μήνα  η ενημέρωση  της ΠΕΑΛΣ για την επιχειρησιακή ενίσχυση της ΚΡΗΤΗΣ  με ενα περιπολικό πλοίο ΛΣ ανοικτής θαλασσης (ΠΑΘ) με έδρα τα ΧΑΝΙΑ .
  Συγκινητική και το ίδιο μεγάλη  ειναι και η εκδήλωση ενδιαφέροντος απο τα στελέχη να επανδρώσουν το ΠΑΘ πράγμα που επιβεβαιώνει  οτι η ναυτοσύνη και το υψηλό φρόνημα των συναδέλφων παραμένουν  δυνατά .

  2-  Θετική παραμένει έως σήμερα η σκέψη της Ηγεσίας για την ενίσχυση του Λ/Χ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και συγκεκριμένα της Αγίας Γαλήνης με ένα ναυαγοσωστικό σκάφος σε αντικατάσταση του ΠΛΣ 192. Το εν λογω Ν/Γ θα ειναι έτοιμο να ενισχύσει τη νότια Κρήτη μετά τα δοκιμαστικά που θα εκτελέσει στις επόμενες 20 ημερες

  3-  Ως πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ ( Θα ακολουθήσει σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση και δελτίο τυπου της ΠΕΑΛΣ) ευχαριστώ και συγχαίρω το ΔΣ του Αστικού ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ που παρά τη σχετική εγκύκλιο που απαγορεύει την δωρεάν μετακίνηση έλαβε απόφαση, ικανοποιώντας έτσι ένα σημαντικό αίτημα μας , να συνεχιστεί η δωρεάν μετακίνηση μεταξύ άλλων και των στελεχων ΛΣ του υπηρετούν στα Χανιά , αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσφορά των στελεχων ΛΣ και την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνσή τους από υπηρεσιακές μετακινήσεις που επιβάλλονται απο την τριχοτόμησης των υπηρεσιων του ΚΛΧΑΝΙΩΝ σε 3 διαφορετικά κτίρια στην πόλη των Χανίων και στη Σούδα συμβάλλοντας έτσι θετικά στη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνουν και τα στελέχη του ΛΣ .

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΊΡΟΥΜΕ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ
  ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων
  ( Θα ακολουθήσει σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση-επιστολή και δελτίο τύπου της ΠΕΑΛΣ)


  4- Στο Κ.Λ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ τοποθετείτε ο Πλωτάρχης ΛΣ ΠΑΤΑΚΟΣ Γ. από Λιμενάρχης Σητειας . Ως Λιμενάρχης τοποθετείτε απο το Κ.Λ.ΧΑΝΙΩΝ ο Υποπλοίαρχος ΛΣ ΨΑΡΑΚΗΣ Ι.ο οποίος θα εκτελεί και καθήκοντα μηχανικού στο ΠΛΣ Σητειας. Καλή επιτυχία στους αξιόλογους συναδέλφους μας Αξιωματικους ΛΣ στα νέα τους καθήκοντα .

  5 -  Αλλαγή σκυτάλης τις αμέσως επόμενες ημερες στο Κ.Λ.ΧΑΝΙΩΝ . Ο νυν κεντρικός Λιμενάρχης Αντ/ρχος ΛΣ ΖΑΙΜΗΣ Α. τοποθετείτε, κατόπιν σχετικού αιτήματός του, με Δ/γη του κ. ΑΛΣ στο ΓΕΕΘΑ παραδίδοντας έτσι τη σκυτάλη στον Αντ/ρχο ΛΣ ΚΟΥΒΑΤΣΟ Χ. που επιστρέφει από Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Περθ Αυστραλίας όπου καθήκοντα Ναυτιλιακού Ακολούθου ανέλαβε η Πλωτάρχης ΛΣ Σκιαδά Αικατερίνη . Ο Αντ/ρχος ΛΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Κ. τοποθετείτε απο το ΓΕΕΘΑ στο Κ.Λ.ΠΕΙΡΑΙΑ. -Καλή επιτυχία στους παραπάνω αξιόλογους συναδέλφους μας Αξιωματικους στα νέα τους καθήκοντα -.

  6 -  Στην τελική ευθεία προς παράδοση των κλειδιών του χώρου που θα φιλοξενήσει ολες τις υπηρεσίες του Κ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ . Παράλληλα τρεχουν οι διαδικασίες για την εξοικονόμηση του απαραίτητου χρηματικού ποσού προς μετασκευή του χώρου συμφωνα με την σχετική μελέτη .Υπενθυμίζεται οτι οι υπηρεσίες του Κ.Λ.ΧΑΝΙΩΝ στεγάζονται σχεδόν 3 χρόνια σε 3 διαφορετικά κτίρια με οτι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και τους συναδέλφους . Η ΠΕΑΛΣ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες σχετικά με το ζήτημα υπηρεσίες ενώ την Τρίτη 24-10-20-17 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο ΥΝΑΝΠ με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών για την οποία θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση με ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ .

  6 - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ : Ευχαριστώ τον αντιπρόσωπο της ΠΕΑΛΣ στα ΧΑΝΙΑ Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ Νικο και τον Πρόεδρο της ΕΠΛΣ Ανατολικής ΚΡΗΤΗς ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Γ. και το ΔΣ της ένωσης του για τη στήριξη και βοήθειά τους αλλά και τους Γ.Γ της ΠΕΑΛΣ Πλωτάρχη ΛΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Ι. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και Αντιπρόεδρο της ΠΕΑΛΣ ΜΑΡΑΓΚΟ Γ. για την πολύτιμη βοήθειά τους σε οτι αφορά το κτιριακό ζήτημα των Χανίων , την ελεύθερη μετακίνηση των στελεχων ΛΣ και στα Χανια , την προσπάθεια ενίσχυσης των λιμενικών Αρχών Αγιας Γαληνης και ΧΑΝΙΩΝ με επιπλέον επιχειρησιακά μέσα και στην διαμόρφωση εικόνας για την επάνδρωση όταν απαιτηθεί αυτών .

  Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ θα παρακολουθεί και θα  σας κρατάει ενήμερους για κάθε  εξέλιξη ή αλλαγή επι των ανωτέρω

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΕΑΛΣ

  ΔΣ ΠΕΑΛΣ

  ΕΓΓΡΑΦΗ